Reiniging Zonnepanelen

Reiniging Zonnepanelen

Waarom het reinigen van uw zonnepanelen met osmosewater en een speciale zachte zonnepanelenborstel gebeurt. Dit verhindert dat vuil zoals vogelpoep, bladeren en fijnstof inbranden op uw panelen, wat de levensduur van uw zonnepanelen weer ten goede komt.

Reinigen met telescoopglasbewassing d.m.v. osmosewater en de speciale zachte zonnepanelenborstel is de meest efficiënte reinigingsoplossing. Dat wil zeggen dat het reinigen met gedemineraliseerd water zonder chemicaliën milieu vriendelijk is, en daarnaast heeft het een hoge reinigingswerking. Hierdoor worden de zonnepanelen niet beschadigd en word het streeploos en residuloos

Preventief Reinigen & Rendement

Ons advies bij levering van uw zonnepanelen. Gelijk na het plaatsen van de zonnepanelen reinigen wij uw zonnepanelen met osmosewater waardoor het oppervlak van de zonnepanelen door regenwater of andere bevuiling minder kans krijgt om zich aan de zonnepanelen te hechten. Omdat het reinigen met osmosewater een verbinding aangaat met het aanwezige vuil op de zonnepanelen en hierdoor al het vuil uit de poriën van het paneel verwijderd wordt. Hierdoor kan het vuil zich minder goed hechten aan de zonnepanelen.

Om de levensduur van de zonnepanelen te garanderen adviseren wij u om minimaal 3 keer per jaar de zonnepanelen te reinigen zoals hierboven staat omschreven.

En daarbij is het van belang dat u zelf de zonnepanelen wekelijks visueel controleert op bevuiling. Hierdoor garandeert u de levensduur van uw zonnepanelen.

‘Om een hoger rendement uit uw zonnepanelen te halen. Omdat ook uw zonnepanelen vuil worden. Geeft een schoon en fris aanzicht van uw zonnepanelen.’

Graag komen wij bij u langs voor een vrijblijvend gesprek ivm Reiniging Zonnepanelen op locatie:

Neem contact op